ZinInZicht praktijk voor levensoriŽntatie en geestelijke verzorging

Wie en wat is ZinInZicht

Wie

Mijn naam is Joke Werner en de ‘wie’ achter ZinInZicht. 

Ik ben geïnteresseerd in de mens en wat hem of haar beweegt.
Mijn empatisch vermogen en het goed kunnen luisteren zet ik in om mensen  te ondersteunen bij ingrijpende levenservaringen of bij vragen rondom zingeving.  Graag loop ik een stukje mee op uw levensweg. 

Mijn ervaring heb ik op verschillende terreinen in het leven kunnen opbouwen: als voorganger van een religieus – humanistische organisatie, als geestelijk begeleider in een verpleeghuis, als ouderenwerker. 

Wat

Moeilijke momenten overwinnen

Mijn ervaring is dat in elke levensperiode moeilijke momenten zijn te overwinnen. Elke periode wordt voor het eerst beleefd, is voor iedereen anders en kan niet vooraf ‘geleerd’ worden.
Juist in de fase van het ouder worden, als je terugkijkt en reflecteert, kun je jezelf afvragen: Is dit het nu? Als tachtigjarige moet je opnieuw uitvinden wat het is om als tachtigjarige anno nu te leven. Hoe doe je dat? Rekening houden met beperkingen, verlies, en eenzaamheid. Het zijn niet altijd de gemakkelijkste onderwerpen om met anderen te bespreken.

Hoe praat je over datgene wat je ten diepste bezighoudt?

Hoe geef je zin aan je leven?

Ik heb ervaren dat daarover kunnen spreken ‘lucht’ kan geven. Zowel op individueel niveau als in een gespreksgroep.

Tijdens de gesprekken bij u thuis of op mijn praktijk gaan we op zoek naar zingeving (tot op hoge leeftijd) en inzichten die onze levensweg kunnen verhelderen.
Ik werk niet vanuit een levensbeschouwelijk instituut of geloofsrichting, maar neem uw persoonlijke levensbeschouwing tot uitgangspunt.