ZinInZicht praktijk voor levensoriŽntatie en geestelijke verzorging

Als de mantel niet meer past... De mantelzorger in het nauw

 


In dit boek zijn verhalen te lezen van mantelzorgers die soms schokken en ontroeren, maar daarnaast ook bewondering oogsten.

Soms tegen beter weten in zijn zij doorgegaan met het verzorgen van hun dierbare, zoals een partner, een ouder of ander familielid.

Vele gesprekken zijn daarover met mij gevoerd. Ik heb willen vastleggen wat er vooraf ging aan de definitieve opname in een verpleeghuis.

Vaak moest de mantelzorger overgehaald worden om de verzorging los te laten, ook omdat zijzelf door uitputting rust nodig hadden.. Zo zei

een huisarts eens tegen een mantelzorger: 'U vrouw is niet het probleem, u bent het probleem'. 

Soms ging het loslaten gepaard met gevoelens van schaamte of schuld en ook met het idee dat niemand het zo goed zou kunnen als de mantelzorger zelf.

Mooi is te zien dat als het dan - eindelijk - zo ver was, er ook opluchting was, om het niet langer alleen te hoeven doen.

Wilt u dit boek lezen dan kunt u dit bestellen bij info@zininzicht.nl of gebruik het contact formulier en meld bestellen boek. Vermeld uw volledige naam en adres gegevens. Het boek wordt u toegestuurd met een factuur.

Kosten van het boek zijn 20 euro incl. portokosten.